Mediation familierecht

Uw deskundige mediator voor familierecht treft u in ons kantoor.

Van de Gevel & Grootjans, advocaten & mediators, werkt met een team van advocaten & mediators in het familierecht in Doetinchem. Ons team kent niet alleen de MFN registermediator, gespecialiseerd in het familierecht, ook mediators in de advocatuur. Zo is er voor u altijd de deskundige die u ondersteunt in het proces in het familierecht, of het nu gaat om uw echtscheiding, het opstellen van een ouderschapsplan, het wijzigen van de omgang, of het hoofdelijk gezag, of een aantal van deze onderwerpen gezamenlijk. 

Weet u al dat een een advocaat of mediator nodig heeft, dan kunt u direct telefonisch een afspraak maken. Heeft u vragen, of is uw situatie u nog niet duidelijk, dan bent u ook van harte welkom op één van onze inloopspreekuren.....»». 

Wat kenmerkt mediation?

Mediation is een conflictoplossingmethode. Cliënten komen tot oplossing en afspraken in een overlegsituatie waarbij de mediator u ondersteunt in de gespreksvoering, u ook informeert en voor u de afspraken op papier zet. Daarnaast wordt de procedure bij de rechtbank, waar nodig, voor u geregeld en is dit alleen nog een schriftelijke procedure. Kom je eruit in mediation dan hoef je doorgaans niet meer naar de rechtbank.  

De belangrijkste kenmerken:

Alles wat tijdens een mediation besproken wordt, kan niet in een rechtbankprocedure gebruikt worden, wanneer partijen niet tot overeenstemming zouden komen. Hierdoor is mediation een sterke vorm voor het oplossen van conflicten buiten de rechtspraak om. Oplossingen kunnen gemakkelijk besproken worden. Zo worden intensieve procedures voorkomen.

Bovendien is mediation vrijwillig. Wanneer de mediation niet tot een oplossing lijkt te komen, kunt u aangeven dat de mediation beëindigd wordt. Ook dit maakt dat uzelf de regie in handen houdt. 

 

Bij Grootjans Advocaten treft u in mediation de specialist, die aan alle vereisten van de regelgeving in deze specialisatie voldoet, zowel in de advocatuur, als de MFN register mediator.  

 

Voordelen van mediation:

  • blijvend respect voor elkaar;
  • partijen bespreken het zelf, oplossing directer en sneller;
  • de eigen oplossing is vaak adequaat (en adequater dan een vonnis van een rechter);
  • de kosten zijn gemiddeld lager;

Mediation bij Grootjans Advocaten

Mediations bij Grootjans Advocaten Doetinchem worden verricht in kwesties betreffende:

U vindt hier meer informatie over mediation in het familierecht

Inloopspreekuur iedere werkdag, ook voor mediation.... Ons aanbod » 

Geen mediation mogelijk?

Wilt u geen mediation, of is mediation onmogelijk, dan kunnen onze advocaten u bijstaan in het familierecht

Naar mediation

Professionals

Nienke van de Gevel

Advocaat & mediator

Advocaat sinds 2009

Kennismaken?

Janny Grootjans

MfN Mediator

MfN registermediator sinds 2007

Kennismaken?