Mediation familierecht

Jouw deskundige mediator voor familierecht tref je in ons kantoor.

Van de Gevel & Grootjans, advocaten & mediators, werkt met een team van advocaten & mediators in het familierecht in Doetinchem. Ons team kent niet alleen de MFN registermediator, gespecialiseerd in het familierecht, ook mediators in de advocatuur. Zo is er voor jou altijd de deskundige die je ondersteunt in het proces in het familierecht, of het nu gaat om jouw echtscheiding, het opstellen van een ouderschapsplan, het wijzigen van de omgang, of het hoofdelijk gezag. 

Weet je al dat je een advocaat of mediator nodig hebt, dan kun je direct telefonisch een afspraak maken. Heb je vragen, of is jouw situatie je nog niet duidelijk, dan ben je ook van harte welkom op één van onze inloopspreekuren.....»». 

Wat kenmerkt mediation?

Mediation is een conflictoplossingmethode. Cliënten komen tot oplossing en afspraken in een overlegsituatie waarbij de mediator informeert en ondersteunt in de gespreksvoering, Daarnaast wordt de procedure bij de rechtbank, waar nodig, voor je geregeld en is dit alleen nog een schriftelijke procedure. Kom je eruit in mediation dan hoef je doorgaans niet meer naar de rechtbank.  

De belangrijkste kenmerken:

Alles wat tijdens een mediation besproken wordt, kan niet in een rechtbankprocedure gebruikt worden, wanneer partijen niet tot overeenstemming zouden komen. Hierdoor is mediation een sterke vorm voor het oplossen van conflicten buiten de rechtspraak om. Oplossingen kunnen gemakkelijk besproken worden. Zo worden intensieve procedures voorkomen.

Bovendien is mediation vrijwillig. Wanneer de mediation niet tot een oplossing lijkt te komen, kun je aangeven dat de mediation beëindigd wordt. Ook dit maakt dat jijzelf de regie in handen houdt. 

Bij Grootjans Advocaten tref je in mediation de specialist, die aan alle vereisten van de regelgeving in deze specialisatie voldoet, zowel in de advocatuur, als de MFN register mediator.  

Voordelen van mediation:

  • blijvend respect voor elkaar;
  • partijen bespreken het zelf, oplossing directer en sneller;
  • de eigen oplossing is vaak adequaat (en adequater dan een vonnis van een rechter);
  • de kosten zijn gemiddeld lager;

Mediation bij Grootjans Advocaten

Mediations bij Grootjans Advocaten Doetinchem worden verricht in kwesties betreffende:

Je vindt hier meer informatie over mediation in het familierecht

Inloopspreekuur iedere werkdag, ook voor mediation.... Ons aanbod » 

Geen mediation mogelijk?

Wil je geen mediation, of is mediation onmogelijk, dan kunnen onze advocaten je bijstaan in het familierecht

 

Professionals

Bert Jan van Haaren

Advocaat & mediator

  Advocaat sinds 2002

Kennismaken?

Nienke van de Gevel

Advocaat & mediator

Advocaat sinds 2009

Kennismaken?