Tarieven

Ook voor de financiële kant van onze dienstverlening geldt: heldere informatie. Wij zijn daarbij van mening dat de rechtspraak bereikbaar moet blijven voor iedere ondernemer en particulier.  Deze visie vind je terug in de tarieven. Wij rekenen niet apart voor specialisme of spoedeisendheid van zaken. Ook hanteren wij geen kantoorkostenopslag. Het tarief en de kosten zijn helder en transparant.
 
Uurtarief of vaste prijsafspraak. 
In een eerste gesprek geven wij jou een inschatting van onze kosten.  Niet altijd is duidelijk hoeveel werk verbonden is aan procedures of advies, daarom geven wij vooraf inzicht in onze kosten. Vooraf een vaste prijsafspraak is in veel gevallen mogelijk.  Is dit niet mogelijk?  Onze advocaten hebben vaste uurtarieven. 
 
Toevoeging, pro deo advocaat, gesubsidieerde rechtshulp:
Voor particulieren wordt ook gewerkt op basis van gefinancierde rechtshulp (toevoeging, pro deo advocaat). De Raad voor Rechtsbijstand betaalt dan een deel van de kosten. Ons kantoor werkt samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van 'High Trust', dit houdt in dat we snel en adequaat voor u gesubisidieerde rechtsbijstand kunnen aanvragen. Je bent zo verzekerd van directe en deskundige rechtshulp. Wij controleren niet alleen voor je of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, we regelen ook de aanvraag voor je. Ook bepalen we of je in aanmerking komt voor een extra korting via het Juridisch Loket. Zo regelen we dat je de vergoedingen verkrijgt waarvoor je in aanmerking kunt komen. 
 
Rechtsbijstandverzekering
De advocaten van ons kantoor zijn met regelmaat werkzaam voor verzekeringsmaatschappijen in het kader van een rechtsbijstandverzekering. Jouw verzekeringsmaatschappij kan je hierover nader informeren. Je kunt altijd vragen om een eigen advocaat van jouw eigen keuze in te schakelen.
 
Incasso  
Voor incasso's kunnen eveneens vooraf vaste betalingsafspraken gemaakt worden, afhankelijk van het te verrichten werk en de te maken kosten. Dit maakt het veelal mogelijk ook kleinere bedragen te innen.
 
Stichting Beheer Derdengelden Grootjans Advocaten:
Rek.nr. NL77 INGB 069.31.15.238