Mediation kan procedures

voorkomen

Jouw mediator vind je bij Van de Gevel & Grootjans, Advocaten & Mediators. Wij zijn ervaren en deskundige mediators.
 
Mediation is een goede methode bij conflicten waarin relaties een rol spelen en je graag onderling tot afspraken wilt komen, zoals bijv. in echtscheidingen, tussen erfgenamen en ook tussen bijv. vennoten, of leverancier en afnemer. In ons kantoor tref je bijvoorbeeld specialisten op het gebied van familierecht en echtscheiding.
 

De informatie over specifieke mediations vind je in het keuzemenu onder de rechtsgebieden.

Wat kenmerkt mediation? 

Mediation is een vorm van conflictoplossing, waarbij partijen in overleg tot afspraken en oplossingen komen. Onze mediators & advocaten voorkomen graag dat je in een procedure terecht komt. Wanneer er een andere oplossing is, heeft dat de voorkeur.

Mediation bij:


 

Echtscheiding

Familierecht

Erfrecht

 

Convenant/vaststellingsovereenkomst/ouderschapsplan
Wanneer het geheel aan afspraken is afgerond wordt een overeenkomst (convenant) of ouderschapsplan opgesteld om afspraken vast te leggen. Tot aan dat moment zijn partijen nog niet gebonden aan afspraken, dit kenmerkt de vrijwilligheid in de mediation. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van mediation de vertrouwelijkheid. Wat besproken wordt in een mediation, kan niet in een procedure gebruikt worden. Zo wordt het ook gemakkelijk zaken goed te kunnen bespreken.  

Wij hebben een inloopspreekuur iedere werkdag, ook voor mediation. We informeren jou graag.

Professional

Nienke van de Gevel

Advocaat & mediator

Advocaat sinds 2009

Kennismaken?