Mediation kan procedures

voorkomen

Jouw mediator vind je bij Van de Gevel & Grootjans, Advocaten & Mediators. Ervaren en deskundige mediators.
 
Mediation is een prima methode bij conflicten waarin relaties een rol spelen en je graag onderling tot afspraken wilt komen, zoals bijv. in echtscheidingen, bij arbeidsconflicten, tussen erfgenamen en ook tussen bijv. vennoten, of leverancier en afnemer. In ons kantoor tref je specialisten op het gebied van familierecht/echtscheiding en arbeidsrecht.
 

De informatie over specifieke mediations vind je in het keuzemenu onder de rechtsgebieden.

Wat kenmerkt mediation? 

Mediation is een vorm van conflictoplossing, waarbij partijen in overleg tot afspraken en oplossingen komen. Onze mediators & advocaten voorkomen graag dat je in een procedure terecht komt, wanneer er een andere oplossing is.

Mediation bij:


Zakelijke mediation

Echtscheiding

Familierecht

 Arbeidsrecht

Erfrecht

 

Convenant/vaststellingsovereenkomst
Wanneer het geheel aan afspraken is afgerond wordt een overeenkomst (convenant) opgesteld om afspraken vast te leggen. Tot aan dat moment zijn partijen nog niet gebonden aan afspraken, dit kenmerkt de vrijwilligheid in de mediation. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van mediation de vertrouwelijkheid. Wat besproken wordt in een mediation, kan niet in een procedure gebruikt worden. Zo wordt het ook gemakkelijk zaken goed te kunnen bespreken.  

Inloopspreekuur iedere werkdag, ook voor mediation, we informeren je graag.

Professionals

Nienke van de Gevel

Advocaat & mediator

Advocaat sinds 2009

Kennismaken?

Janny Grootjans

MfN Mediator

MfN registermediator sinds 2007

Kennismaken?