Burenrecht

Soms kunnen situaties tussen buren tot vragen of conflicten leiden. Een ieder die "buur" is kan met het burenrecht te maken krijgen. Behalve bewoners kunnen ook ondernemers, huurders, woningeigenaren, aannemers en architecten te maken krijgen met het burenrecht. Ondersteuning van jouw advocaat burenrecht van Van de Gevel & Grootjans, advocaten & mediators, kan van belang zijn.

Naast bouwen zijn o.a. erfdienstbaarheden (bijv de meeste bekende: recht van overpad), verkrijgende verjaring van eigendom, (geluids-)hinder, beplanting op of nabij de erfgrens, schuttingen en gebouwde schuurtjes zaken die mogelijk met jouw buren geregeld moeten worden. 

Je kent ongetwijfeld de vele uitspraken van de “rijdende rechter” tussen bewoners. Een diversiteit aan onderwerpen die kunnen leiden tot uiteindelijk grote problematiek wanneer deze niet tijdig en met de nodige deskundigheid worden opgelost.

Onze advocaten & mediator proberen in het burenrecht direct tot adequate oplossingen te komen, middels bemiddeling en onderhandeling, of procedures.

 

Professional

Anne Meijer

Advocaat

Advocaat sinds 2012

Kennismaken?