Ontslagrecht

Jouw advocaat voor ontslag vind je bij Van de Gevel & Grootjans, advocaten & mediators, in Doetinchem. Onze specialist arbeidsrecht, mr. Jeffrey Zeegers, staat je bij ontslag bij of je nu ondernemer bent of particulier. Zeker nu het ontslagrecht sinds 1 juli 2015 (arbeidsrecht) rigoureus gewijzigd is, is zorgvuldigheid van belang. 

Met ingang januari 2020 zijn er opnieuw aanpassingen geweest. Wanneer er sprake is van een ontslag op bedrijfseconomische gronden of een ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid, dan kan het ontslag nu alleen nog maar via het UWV plaatsvinden. Daarnaast is de wettelijke regeling betreffende opeenvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd ingrijpend gewijzigd.  Met ingang van 2020 is dit nu gewijzigd naar 36 maanden. De werkgever dient bijvoorbeeld tijdig aan de werknemer aan te zeggen of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd al dan niet voortgezet wordt. Ook gelden er onder het huidig ontslagrecht voor de werknemer korte termijnen om een ontslag bij de kantonrechter aan te vechten. De transitievergoeding bij ontslag is in 2020 aangepast. Men name voor oudere werknemers boven de 50 is dit een nadelige wijziging. 

Voor zowel werknemer als werkgever is het dan ook van belang om zorgvuldig geïnformeerd te zijn over de rechten en plichten rondom ontslag en je te laten bijstaan. Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat ontslag deskundig behandeld hoort te worden. Je voorkomt hiermee onnodige kosten en problemen.

Professional

Jeffrey Zeegers

Advocaat

Advocaat sinds 2004

Kennismaken?